UFE

En till WordPress-webbplats

Hvad er Ultimate Fighting?

Skrevet 28 september, 2014  - Blog

Sporten hedder egentlig MMA – Mixed Martial Arts og er en moderne kampsport, hvor man ved hjælp af en række kampsportsteknikker skal forsøge at besejre sin modstander. Netop fordi der er hentet teknikker fra forskellige kampsport, hedder sportsgrenen Mixed. Så her kan du altså både begå dig med boksning, karate, judo eller en blanding af det hele!

Sporten blev introduceret i 1993, da familien Gracie fra Brasilien stiftede ”Ultimate Fighting Championsship” i USA. I dag er sporten mere kendt under navnet Mixed Martial Arts.
I starten blev sporten betragtet som ret kontroversiel, men man har i løbet af perioden ændret i reglementet, så den i dag har en langt større accept blandt publikum.

I Danmark organiseres sporten af Danish Mixed Martial Arts Federation, der arbejder på, at blive medlem af Danmarks Idræts Forbund.

En kamp foregår imellem 2 modstandere i et bur eller i en ring. Der er en dommer til stede, som kan stoppe kampen og erklære en vinder, når han vurderer, at modstanderen ikke længere kan forsvare sig, hvis en af deltagerne mister bevidstheden eller overgiver sig ved at klappe på gulvet eller på modstanderen.

Der er tale om en fuld kontakt sport, hvor det er tilladt at slå, sparke, bryde og kaste med modstanderen. Sporten er ikke en olympisk disciplin, men der afholdes verdensmesterskab hvert år. Der afholdes også en lang række andre store konkurrencer i sporten.

Der er flere danskere, der deltager i konkurrencen på topplan. De klarer sig overordentligt godt og har vundet flere store mesterskaber både på herre- og på damesiden.

0 thoughts on“Hvad er Ultimate Fighting?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *